Zoekmachine optimalisatie

Om je vindbaarheid in Google te vergroten, is het belangrijk dat zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO: Search Engine Optimization genoemd) wordt toegepast binnen je website. Zoekmachine optimalisatie is een van de goedkoopste manieren om bezoekers naar je website te krijgen. Een goede achterliggende techniek is daarbij erg belangrijk. Wij zorgen daarvoor door je website te maken met het CMS-systeem WordPress. Dit is voor onder andere ZZP-ers en MKB-ers een uitermate goed systeem. Ook kan het goed worden gebruikt als je een website wilt voor een vereniging, een site over je hobby, enz.

Zoekmachine optimalisatie: site aanmelden bij zoekmachines o.a. Google.

Google gebruikt 3 basisfactoren bij de beoordeling van je site, namelijk: zichtbaarheid, relevantie en reputatie.

  • Zichtbaarheid is nodig zodat Google je website (goed) kan plaatsen in de zoekresultaten. Zo’n 95% van de Nederlanders maakt gebruik van Google als zoekmachine, dus is de waardering van Google voor jouw website best handig. Je website zou er wat opbouw betreft uit moeten zien als een goed boek, dat wil zeggen een site met hoofdstukken, paragrafen en subparagrafen. De basisindeling hiervan zullen wij vast voor je aanmaken bij het maken van je website, zodat je zeker weet dat de opbouw van je site goed is.
  • Relevantie bedoelen we mee: hoe relevanter je website is voor een zoekopdracht in Google, des te hoger je website in de resultaten zal komen. En dat is wat je wilt toch? O-W Design zorgt ervoor dat de factoren die een rol van betekenis spelen op jouw website, als onderdeel van de zoekmachine optimalisatie, worden toegevoegd.
  • Reputatie van je eigen website is belangrijk, maar zeer zeker ook de websites die naar jouw site linken (de zogenaamde backlinks). Het gaat niet zozeer om de hoeveelheid backlinks naar je site, maar om de kwaliteit ervan. Naast het hebben van backlinks, zijn bijvoorbeeld ook snelheid, actualiteit en constante ontwikkeling van je site van belang voor Google. Ook hier zorgen we voor bij O-W Design.

Zoekmachine optimalisatie? O-W Design regelt het!